ההחלטה על מציאת פתרון דיור ליקירכם היא איננה החלטה פשוטה וכדי לעשות לכם מעט סדר בראש ריכזנו עבורכם את השאלות הנפוצות ואת התשובות עליהן.
קיים מכלול שיקולים שיש לחשוב עליהם כשמתלבטים אם הגיע הזמן לעבור לבית אבות או לדיור מוגן:
מעבר לבית אבות או דיון מוגן יכול לתת מענה לכלל הנושאים הללו – חיי חברה פעילים, התאמה לצרכים סביבתיים ורפואיים שעשויים להשתנות עם הזמן וכמובן סביבה שמראש נועדה למנוע התדרדרות במצב הבריאותי .
הבית המוכר לנו, שהיה נוח ובטוח בעבר, אינו בהכרח מתאים לתנאים ולצרכים המשתנים עם הגיל.
הטיפול בבית אמנם יכול לקרות ע"י מטפלים סיעודיים שגרים בבית המטופל או מגיעים מעת לעת לסייע בפעולות בבית, אך מטפלים אלו יקרים מאוד ועונים רק על הצורך הפיזי בסיוע, וגם זאת במידה שהם נמצאים בבית בכל שעות היממה. בדיור מוגן יש פיקוח קרוב בכל שעות היממה כמו גם צוות רפואי המוכן לכל בעיה.
הסכנה בנפילה או החלקה בתוך הבית עולה ככל שעולה הגיל והתאמת הבית מצריכה משאבים רבים מחד והבנה בתחום מאידך. לנפילה בגיל מאוחר השלכות פיזיות ורגשיות והיא עלולה לגרום לחבלות, נזקים ושברים פיזיים שיגרמו להחמרה במצב הבריאותי, ובנוסף גם לירידה בביטחון העצמי ובתחושת המסוגלות של האדם. מתקנים מתאימים שתוכננו במיוחד לגיל השלישי וישנם בבתי האבות ובדיור המוגן, ופיקוח והשגחה יכולים למנוע מצבים לא נעימים שכאלה.
קשישים החיים בביתם, גם אם הם חיים עם מטפל סיעודי, חשים לעיתים קרובות בדידות ודיכאון. מטפלים סיעודיים אינם מסוגלים לספק פתרונות לצרכים החברתיים והרגשיים של הקשישים, לעיתים קרובות עברית אינה שפת האם שלהם והם לא פנויים להתרפקות נוסטלגית על העבר או לניהול שיחה ערה על חדשות היום או הנכדים. בתי אבות מציעים סביבה חברתית ערה, פעילויות מגוונות ואף טיולים לדיירים.
מרגע קבלת ההחלטה ועד להתאקלמות בבית האבות יש לעבור תהליך דינמי ומורכב שמשתנה מאדם לאדם ולכן קיים קושי בהגדרת משך התהליך במדויק.
במקרים דחופים נעשה ככל שביכולתנו למצוא את הפתרון המהיר והאיכותי ביותר, במידת הצורך נעשה שימוש בטרום קוד.
חברת מלי שטילמן – יועצת גריאטרית מקבלת את התשלום מבתי האבות עצמם, ואינה מקבלת תשלום נוסף מקשישים וזאת לפי החוק בישראל. השירות הוא חינמי עבורכם כאשר התשלום שמתקבל בגינו הוא אחיד וזהה מכל בית אבות אליו תתבצע השמה, כך שהעניין היחיד העומד לנגד עינינו הוא מציאת הפתרון הטוב ביותר עבורכם.
קוד משרד הבריאות מספק מימון חלקי או מלא עבור אשפוז בבית אבות
קוד משרד הבריאות הינו מימון מלא או חלקי של המדינה עבור אשפוז בבית אבות סיעודי או בבית אבות לתשושי נפש לאנשים הזקוקים לסיוע כלכלי.
ישנם הרבה אנשים שבמהלך חיפוש בית אבות מתאים לבן\ת זוגם או הוריהם הקשישים, נתקלים בקשיים וכל זאת בגלל שאין ברשותם או ברשות ילדיהם את היכולת, והאפשרות הכספית הגדולה, שכרוכה בהרשמה ומימון של בית אבות באופן עצמאי. במקרים אלו משרד הבריאות נותן אופציה של עזרה במימון של בית אבות, העזרה מותנית בעמידה בקריטריונים שונים, וניתנת על ידי קבלת קוד ממשרד הבריאות.
במקרים חריגים שבהם לא ניתן להמתין עד סיום תהליך קבלת הקוד ויש צורך לעבור לבית האבות בדחיפות אנו נמצאים בקשר עם מספר בתי אבות המציעים אפשרות "טרום קוד", זהו סידור כספי המתקיים עד לקבל הקוד ממשרד הבריאות, דבר שבמקרים דחופים לא לוקח מעל כמה שבועות. הקשיש ובני משפחתו ישלמו סכום סמלי בלבד בהתאם ליכולות המשפחה, ישירות לבית האבות.
בתהליך מציאת בית האבות הנושא הפיננסי נבדק באופן פרטני עבור כל לקוח.
במקרים בהם ההשמה נעשית באופן פרטי ולא על ידי משרד הבריאות או עובדים סוציאליים יתבצע התשלום ע"י בני המשפחה.
במקרים בהם נדרשת השתתפות של משרד הבריאות, כחלק מתהליך בקשת הקוד, משרד הבריאות בודק את הסטטוס הכלכלי של הקשיש וילדיו, על מנת לאמוד את רמת הסיוע הנדרשת. כדי להתמודד עם כל הבירוקרטיה הכרוכה בהליכים אלה אנחנו כאן בשבילכם.